Actieve raadplegingen

Nu actief

Gemeente Eindhoven: Samenleven vanaf dag één

Er komen elk jaar vluchtelingen naar Nederland. Bijvoorbeeld omdat ze gevlucht zijn voor de oorlog in Syrië of Oekraïne. In heel Nederland vangt de overheid deze mensen op, ook in Eindhoven. De gemeente vindt het belangrijk om te helpen bij goede opvang voor mensen die bescherming zoeken. En te zorgen dat zij direct mee kunnen doen in onze stad. ‘Samenleven vanaf dag één’ noemt de gemeente dat.

De gemeente wil graag samen met inwoners én vluchtelingen nadenken. Wat is er nodig om samen te leven vanaf dag één? En wat zou de gemeente hiervoor moeten regelen? Op de opvanglocaties maar ook eromheen? Daarover gaat deze raadpleging. De gemeente is geïnteresseerd in de mening van inwoners van Eindhoven. Ook als je hier nog nooit over hebt nagedacht.

Ga naar de raadpleging.

Inwoners van de gemeente Bladel denken mee over ruimte en welzijn

Gemeente Bladel maakt in het najaar van 2023 twee plannen:

  • Een plan over het gebruik van de ruimte. Dit heet een Omgevingsvisie.
  • Een plan over een goed leven in Bladel. Dit is de Brede Visie op Welzijn.

Om deze plannen te laten aansluiten bij alles wat inwoners wel en niet belangrijk vinden, vragen we iedereen uit Bladel om mee te doen met de inwonersraadpleging.

Ga naar de raadpleging.

Wil je vaker meedoen met onze raadplegingen?

We doen regelmatig raadplegingen waarbij mensen hun ideeën en visies kunnen delen aan overheden. Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuwe raadpleging beschikbaar is? Schrijf je dan nu in!

Of bekijk een van onze eerdere raadplegingen

Blijf up-to-date