Raadplegingen

Adviseer de Tweede Kamer over het klimaat

De Nederlandse overheid wil uiterlijk in 2050 zoveel mogelijk stoppen met vervuilende energiebronnen. In de toekomst maken we weinig of geen gebruik meer van olie, kolen en gas. Maar hoe moeten we in de toekomst huizen en bedrijven verwarmen en van elektriciteit voorzien? De Tweede Kamer vindt het belangrijk om te horen hoe je daar tegenaan kijkt en vraagt jou om aan de Klimaatraadpleging 2023 mee te doen.

Deze raadpleging loopt van 9 maart tot en met 21 april

Denk mee over de Lelylijn

De overheid denkt erover na om de Lelylijn te bouwen. Deze nieuwe treinverbinding moet Groningen, Fryslân, Drenthe en Flevoland en de rest van Nederland beter met elkaar verbinden.

Hoe de Lelylijn eruit komt te zien als deze wordt gebouwd hangt mede af van de doelen die we met de Lelylijn willen bereiken. Voordat de overheid hierover een beslissing neemt wil zij de meningen en ideeën van inwoners weten. Daarover gaat deze raadpleging.

De raadpleging wordt uitgevoerd in opdracht van de landelijke overheid en de regionale overheden van Noordelijk Nederland.

Deze raadpleging loopt van 6 februari tot en met 31 maart

Wil je vaker meedoen met onze raadplegingen?

We doen regelmatig raadplegingen waarbij mensen hun ideeën en visies kunnen delen aan overheden. Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuwe raadpleging beschikbaar is? Schrijf je dan nu in!

Blijf up-to-date
Onze nieuwsbrief ontvangen? Vul hier je e-mailadres in.

    Wil je vaker meedoen aan onze onderzoeken?
    Klik dan hier om je in te schrijven.