Doe mee aan een van onze actieve raadplegingen

Nu live: Denk mee over windenergie in de regio Alblasserwaard

De gemeenten Gorinchem en Molenlanden werken aan het laten opwekken van duurzame energie in de Alblasserwaard. Maar waar gaan we meer duurzame energie opwekken? Hierover zijn nog keuzes te maken. Deze raadpleging gaat over keuzes over het plaatsen van windmolens. Waar maak je je zorgen over? Waar zie je kansen? Waar moeten we veel, of juist minder rekening mee houden als we windmolens zouden plaatsen? En als jij het zou mogen zeggen, op welke plekken moeten we dan wel of geen windmolens plaatsen?

Voor alle inwoners van de regio en aangrenzende gebieden. Ga naar de raadpleging over windenergie in de regio Alblasserwaard.

Nu live: Hoe verbetert de overheid de ‘Oude Lijn’ tussen Leiden en Dordrecht?

De komende jaren verbetert de overheid het spoorsysteem tussen de steden Leiden, Den Haag, Delft, Schiedam, Rotterdam en Dordrecht. Dit traject heet ook wel ‘de Oude Lijn’. In deze raadpleging vragen we je welke keuzes de overheid volgens jou moet maken over het verbeteren van de Oude Lijn en de stationsgebieden. Voor iedereen die in deze regio woont en/of wel eens gebruikt maakt van het spoor op de Oude Lijn.

Ga naar de raadpleging over de Oude Lijn.

Wil je vaker meedoen met onze raadplegingen?

We doen regelmatig raadplegingen waarbij mensen hun ideeën en visies kunnen delen aan overheden. Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuwe raadpleging beschikbaar is? Schrijf je dan nu in!

Of bekijk een van onze eerdere raadplegingen

Blijf up-to-date